Необходими продукти:
=======================
Бишкоти
400 мл. Кафе
2 с.л. коняк Baileys
125 гр. Маскарпоне
2 пакетчета италиански крем без варене
400 мл. Прясно мляко леко затоплено
Шоколад бял 25 гр. и черен около 100 гр. - настърган
Начин на приготвяне:
======================
- Сварете кафе и го оставете да изстине.
- Прибавете 2 с.л. Бейли с
- Разбийте италианския крем без варене 2 пакетчета с 400 мл. прясно мляко.
- Прибавете към крема маскарпонето.
- Разбийте леко.
- Прибавете 3 с.л. какао тъмно.
- Разбъркайте добре.
- Подредете в съда, където ще съхранявате тирамисуто 1 ред потопени от двете страни бишкоти в кафето.
- Намажете 1/3 или 1/2 от крема в зависимост от съда.
- Поръсете с настърган шоколад.
- Може да поръсите шоколадови капки (по желание).
- Подредете още 1 ред бишкоти потопени в кафето.
- Намажете 1/2 или 1/3 от крема.
- Поръсете с настърган шоколад черен.
- Ако има трети ред направете същото както по-горе.
- Върху тъмния шоколад поръсете бял шоколад.
- Ако предпочитате какао, може да поръсите с какао.
Сервирайте с кафе
Няма коментари:
Публикуване на коментар