неделя, 14 май 2023 г.

Шоколадово тирамису с маскарпоне и италиански крем, шоколадови стърготини, бишкоти, Bailays, кафе




Необходими продукти:
=======================
Бишкоти 
400 мл. Кафе 
2 с.л. коняк Baileys
125 гр. Маскарпоне 
2 пакетчета италиански крем без варене 
400 мл. Прясно мляко леко затоплено
Шоколад бял 25 гр. и черен около 100 гр. - настърган



Начин на приготвяне:
====================== 

  1. Сварете кафе и го оставете да изстине. 
  2. Прибавете 2 с.л. Бейли с
  3. Разбийте италианския крем без варене 2 пакетчета с 400 мл. прясно мляко. 
  4. Прибавете към крема маскарпонето. 
  5. Разбийте леко.
  6. Прибавете 3 с.л. какао тъмно.
  7. Разбъркайте добре. 
  8. Подредете в съда, където ще съхранявате тирамисуто 1 ред потопени от двете страни бишкоти в кафето.
  9. Намажете 1/3 или 1/2 от крема в зависимост от съда.
  10. Поръсете с настърган шоколад. 
  11. Може да поръсите шоколадови капки (по желание).
  12. Подредете още 1 ред бишкоти потопени в кафето.
  13. Намажете 1/2 или 1/3 от крема.
  14. Поръсете с настърган шоколад черен. 
  15. Ако има трети ред направете същото както по-горе.
  16. Върху тъмния шоколад поръсете бял шоколад. 
  17. Ако предпочитате какао, може да поръсите с какао.
Сервирайте с кафе







 

Няма коментари:

Публикуване на коментар