- Необходими продукти :
============================
300 гр. Печена тиква със захар - бяла
100 гр. Маскарпоне за тирамису
12 бисквити чаени I rigoli италиански
Малко канела
20 - 30 гр. Кафява захар за овкусяване и украса
- Начин на приготвяне:
==========================
Тиквата се пасира.
Прибавя се маскарпонето, захарта и канелата.
Разбърква се добре.
В съд се подреждат бисквити натопени в прясно мляко
Намазват се с крем.
Отново се подрежда ред бисквити. Слага се отново крем. И така докато се свършат бисквитките и крема, като за последния ред кремът трябва да бъде повече за да се намаже тортичката не само отгоре, но и отстрани.
Поръсва се с кафява кристална захар и тортата се оставя в хладилник за да се овкуси поне 2 и повече часа.
Тортата може да се украси и с орехи, канела.
Няма коментари:
Публикуване на коментар