Необходими продукти:
=====================
230 гр. Масло
125 гр. Пудра захар
270 гр. Бяло брашно тип 500
Щипка сол
2 прахчета ванилия или 1 с.л. течна ванилия
1 с.л. прясно мляко
Начин на приготвяне:
====================
Маслото трябва да е меко на стайна температура.
Пресейте брашното.
1. Разбийте маслото и към него прибавете пудрата захар, щипката сол и ванилията.
2. Разбийте добре докато сместта стане кремообразна (пудрата захар почти се стопява).
3. Сменете бъркалките на миксира, ако ползвате електрически обикновен миксер.
4. Към по-горната смес прибавете постепенно брашното. Разбивайте докато брашното напълно се усвои.
5. Прибавете 1 с.л. прясно мляко. Разбивайте още 15 секунди. Млякото да се смеси с тестото.
6. В пош или шприц с накрайник звезда напълнете част от тестото (то е мека, гъста, кремообразна смес). Ако нямате такива приспособления, може с помощта на две лъжички и/или хирургически ръкавици да оформите топчета.
7. Загрейте фурната на 180° С.
8. Пригответе си поне 2 тави и ги покрийте с хартия за печене.
9. Шприцовайте розички или подредете топчетата на разстояние 3-4 см.
10. Печете бисквитките докато ръбчетата порозовеят (около 8 - 10 мин.)
11. Когато ги извадите, оставете ги за няколко минути в тавата, а после:
12. Подредете бисквитките върху решетка да се охладят.
13. През това време подгответе и изпечете следващата тава с бисквитки.
14. Изстиналите бисквитки, съхранявайте в метална кутия или друг добре затворен съд.
☆ Тестото трябва да е достатъчно меко за да минава през шприца, затова ако е гъсто, прибавете 1 или 2 с.л. прясно мляко към тестото. В противен случай ще срещнете трудности с изваждането на тестото.
☆☆ Ако искате хрупкави бисквитки, оставете ги да се охладят поне 1 час и тогава ги прибирате в съд за съхранение (стъклен или метална кутия).
☆☆☆ Ако тестото е меко, сложете поша или тавата с оформените бисквитки на хладно, иначе тестото при печене се разлива и розичките се деформират.
Бисквитките са много вкусни, просто се топят!
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар