Необходими продукти:
=====================
600 мл прясно мляко (1 л. Прясно мляко)
60 гр. Нишесте (100 гр. Нишесте)
2-3 с.л. какао
1 ванилия
5-6 с.л. кафява захар Мусковадо
50 мл. Вода за размиване на нишестето
Декорация по желание
Ягоди
Киви
Бадеми
Черна стафида
Начин на приготвяне:
=====================
- Размивате нишестето на прах в 100 гр. Вода със стайна температура.
- Загравате млякото (количеството е 1:10) 1 част нишесте 10 части прясно мляко. (60 гр. Нишесте - 600 мл. Прясно мляко.)
- Намалявате котлона на средна степен и щом млякото започне да се изпарява прибавяте на тънка струйка размитото във вода нишесте. Ако ви е рядко, намалете количеството на млякото със 100 мл.
- Варете и бъркайте с бъркалка за яйца. Когато кремът започне да се сгъстява прибавете постепенно захарта и ванилията. Продължавайте да бъркате докато започнат да се образуват пукали.
- Извадете и разсипете крема в чаши или съдчета за крем.
- Когато изстине, изсипете крема в чиния и декорирайте по желание.
Няма коментари:
Публикуване на коментар