Необходими продукти:
=====================
250 гр. Растителна сметана (Hoppla)
100 гр. Шоколад
2-3 с.л. пудра захар
2-3 с.л какао
Няколко ягоди
1/2 банан
Ванилия
2 бисквити Анелия
50 - 60 гр. Орехи нарязани на ситно
2 с.л. коняк Bailays
Ягоди
Ако сместта стане гъста, прибавете малко прясно мляко
Начин на приготвяне:
=====================
Промяна на двуцветния крем "Stracciatella":
Към по-горния крем прибавих малко сметана от шприц, а към декорирания с бяла сметана (без ягода) прибавих и малко Bailays. Така кремът стана по-лек.
Няколко ягоди
1/2 банан
Ванилия
2 бисквити Анелия
50 - 60 гр. Орехи нарязани на ситно
2 с.л. коняк Bailays
Ягоди
Ако сместта стане гъста, прибавете малко прясно мляко
Начин на приготвяне:
=====================
- Разбийте течната сметана до сгъстяване. Тя трябва да бъде добре охладена.
- Прибавете маскарпонето, захарта, ванилията, бейлиса
- Разбъркайте добре.
- Разделете на две сметановата смес.
- Към едната част прибавете 1 с.л. какао. Разбъркайте да се смеси добре какаото.
- Към двете части сметанова смес - бяла и какаова, прибавете нарязаните на дребно парченца шоколад, плодове и орехи.
- Разпределете в чаши сместта.
- Декорирайте с настърган шоколад, орехи и по 1 ягода.
Към по-горния крем прибавих малко сметана от шприц, а към декорирания с бяла сметана (без ягода) прибавих и малко Bailays. Така кремът стана по-лек.
Няма коментари:
Публикуване на коментар