Необходими продукти и начин на приготвяне на първия крем:
============================================================
Тортичките са тип тирамису затова са в купички.
Правят се от 2 вида крем.
Аз направих само три, но могат да се направят няколко такива тортички.
Продукти за крем с карамел:
150 мл. Прясно мляко
200 мл. Бита сметана в случая Hopla
1 пакет италиански крем без варене за правене на карамелен крем.
Изсипва се съдържанието на пакета в съд за разбиване. Прибавят се сметаната и млякото. С миксер се разбива всичко за 2-3 мин. до сгъстяване на крема.
Продукти и начин на приготвяне на втория крем:
===============================================
200 мл. Прясно мляко
1 пакет италиански крем без варене
Двете съставки се слагат в съд за разбиране и с миксира се бият 2 -3 мин. до получаване на гъст крем.
Тортичките се правят от двата крема, по 1 от два вида бисквити, шоколадови капки, карамелен сос, който се купува заедно прахообразната смес, настърган шоколад и нещо за декорация - захарни фигурки, плодове, кокос и др.
В случая съм използвала италиански продукти - кремовете и бисквитките, а шоколада е австрийски. Няма никакво значение какви са продуктите, важното е идеята.
В купичката на дъното сложих 1 - 2 с.л. от втория крем. После сложих бисквита тип курабийка, следва 1 - 2 с.л. от първия крем. Поръсих с няколко шоколадови капки. Сложих още 1 - 2 с.л. от втория вид крем. Поръсих с карамелен сос. Поставих в с средата друг тип бисквитка с пълнеж от шоколад. Натиснах я да потъне и замазах отгоре с крем. Настърган с шоколад. Украсих със захарни топчета и оставих купичките в хладилник за няколко часа за да стегнат кремовете и омекнат бисквитките. Така се правят и останалите тортички в купички или чашки.
Получиха се вкусни леки тортички. Ако искате да са още по леки и ефирни, използвайте само 1 бисквитка.
Добър апетит! 😀💗🎈🍨
Няма коментари:
Публикуване на коментар