Необходими продукти за 4 порции:
===============================
2 пакета италиански крем без варене
300 гр. Ягоди
200 мл. Прясно мляко със стайна температура
Бял шоколад настърган
3-4 бисквити с червена боровинка
Шоколадови капки или парченца шоколад
За декорация 4 ягоди и 4 физалис
1 с.л. тъмно какао
Начин на приготвяне:
======================
- Пасирайте ягоди на пюре, толкова колкото да се получи 200 мл.
- Прибавете единия пакет с прах за крем без варене и разбийте около минута. Ще получите ягодов крем.
- Разбийте другия пакет с прах за крем без варене с прясното мляко около минута, две. Получава се бял млечен крем.
- Сипете във всяка чаша по 1 с.л. от белия крем на дъното.
- Отгоре посипете шоколадови капки.
- Върху тях начупете бисквитките.
- Разпределете ягодовия крем.
- Върху него сложете парченца ягоди.
- Върху тях поръсете настърган бял шоколад.
- Към останалия бял крем прибавете 1 с.л. какао и разбийте да се получаване на хомогенна смес. Разпределете шоколадовия крем върху ягодите поръсени с настърган бял шоколад.
- А отгоре посипете бял настърган шоколад.
- Декорирайте с ягода и физалис.
- Поставете чашите в хладилник за няколко часа за да стегне и охлади крема.
Италиански крем без варене 2 бр.
Добър апетит!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар