Необходими продукти:
======================
2 банана
2 яйца
100 мл. Прясно мляко
250 - 300 гр. Бяло брашно (толкова, колкото да се получи палачинково тесто)
1 с.л. олио
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
1 ч.л. сода за хляб (бикарбонат)
1 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
=====================
- С пасатор или с вилица пасирайте добре узрелите банани.
- Разбийте добре яйцата.
- Прибавете бананите към яйцата и разбъркайте добре.
- Прибавете солта, захарта, олиото, канелата, пресятото брашно и содата.
- Разбъркайте добре. Слагайте постепенно брашното за да прецените какво количество брашно да използвате. Може да иска по-малко или повече брашно. Трябва да се получи умерено гъста каша, но течна,пт.е. да не е прекалено гъста, но не и прекалено рядка.
- Разбъркайте добре. Може да оставите сместта за десетина минути да отпочине.
- Пържете в средно загрят тиган само намазан с няколко капки олио и/или масло. Използвайте малък черпак. Може да се наложи да ги обърнете 2 пъти от всяка страна.
Палачинките може да сервирате със сладко, пресни плодове, сирене, течен шоколад, бита сметана.
Получават се вкусни и леки палачинки.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар