Необходими продукти:
======================
125 гр. Маскарпоне
125 гр. Животинска течна сметана
200 мл. Прясно мляко със стайна температура
1 пакет крем без варене или крем нишесте
3 с.л. пудра захар
2 - 3 с.л. тъмно какао по ваш вкус. Ако желаете по-тъмен и по-наситен вкус, сложете повече.
30 гр. Орехи нарязани
100 гр. Настърган тъмен шоколад
50 - 60 гр. Шоколадови капки
Бисквити тип чаени или бишкота.
Плодове и ядки за украса
Начин на приготвяне:
====================
- Разбийте сметаната с 2 с.л. захар.
- Разбийте италианския крем без варене или сварете крем нишесте = на 200 гр. Охладете го.
- Съберете двата крема и маскарпонето в един крем. Ако искате да е двуцветна тортата, разделете крема на две.
- Към едната част прибавете пресятото какао. Разбийте добре, но не прекалявайте.
- В съд където ще приготвите тортата подредете на дъното бисквити.
- Сложете дебел слой крем.
- Редувайте бисквити, бял крем, бисквити, кафяв крем и т.н.
- Над всеки слой с крем поръсете настърган шоколад и малко шоколадови капки.
- Отгоре завършете с крем, настърган шоколад и накълцани на ситно орехи. Гарнирайте с ядки и плодове по желание.
Когато сервирате също може да използвате плодове.
Няма коментари:
Публикуване на коментар