неделя, 14 май 2023 г.

Торта с бисквити и 3 вида крем

 




Необходими продукти:
======================
125 гр. Маскарпоне
125 гр. Животинска течна сметана 
200 мл. Прясно мляко със стайна температура 
1 пакет крем без варене или крем нишесте 
3 с.л. пудра захар 
2 - 3 с.л. тъмно какао по ваш вкус. Ако желаете по-тъмен и по-наситен вкус, сложете повече.
30 гр. Орехи нарязани
100 гр. Настърган тъмен шоколад
50 - 60 гр. Шоколадови капки
Бисквити тип чаени или бишкота.
Плодове и ядки за украса

Начин на приготвяне:
====================

  1. Разбийте сметаната с 2 с.л. захар.
  2. Разбийте италианския крем без варене или сварете крем нишесте = на 200 гр. Охладете го.
  3. Съберете двата крема и маскарпонето в един крем. Ако искате да е двуцветна тортата, разделете крема на две.
  4. Към едната част прибавете пресятото какао. Разбийте добре, но не прекалявайте.
  5. В съд където ще приготвите тортата подредете на дъното бисквити. 
  6. Сложете дебел слой крем.
  7. Редувайте бисквити, бял крем, бисквити, кафяв крем и т.н.
  8. Над всеки слой с крем поръсете настърган шоколад и малко шоколадови капки. 
  9. Отгоре завършете с крем, настърган шоколад и накълцани на ситно орехи. Гарнирайте с ядки и плодове по желание.








Когато сервирате също може да използвате плодове. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар