неделя, 21 април 2019 г.

Сметанов крем с ягодов сос



Необходими продукти за 3 чаши от коняк:

250 мл. течна животинска сметана от 35% за разбиване
(Аз използвах течна сметана "Сваля" от маг. Березка)
(сметаната трябва да е много добре охладена в хладилник, поне около
5 часа)
8 -10 средно големи ягоди
1 голяма с.л. какао
5 с.л. пудра захар
3-6-9 ягоди от ягодово сладко
3 - 4 с.л. настърган бял шоколад
Смлени орехови или бадемови ядки
Филирани бадеми
2 какаови бисквити от едната страна с шоколад (Аз използвах Амелия)
1 ванилия
Няколко капки аромат на ром

Начин на приготвяне:
  1. Измитите ягоди ги направете на пюре с помоща на пасатор.
  2. Прибавете 2 с.л. пудра захар и разбъркайте добре.
  3. Разбийте сметаната заедно с 3 с.л. пудра захар докато стане на пухкава пяна. Най-напред разбивайте на по-ниска степен около 2 мин. После увеличете на най-висока степен и разбивайте още около 3-4 мин. Внимавайте да не се пресече сметаната.
  4. Разделете сметановата смес на две.
  5. Към едната половина от пухкавата смес прибавете 1 с.л. хубаво, тъмно какао. Разбъркайте отдолу нагоре внимателно до пълното разбъркване на какаото.
  6. Подгответе 3 чаши. 
  7. На дъното на всяка сложете по малко от ягодовото сорбе. Използвайте само половината от сорбето.
  8. Разпределете бялата сметанова смес в 3-те чаши.
  9. Начупете бисквитите и ги разпределете в 3-те чаши, като поредните парченцата вертикално.
  10. Разпределете останалата част от ягодовото сорбе.
  11. Сложете 1, 2 или 3 ягоди от ягодово сладко.
  12. Разпределете какаовата сметана в 3-те чашки.
  13. Поръсете със смлени орехови или бадемови ядки.
  14. Отгоре поръсете с настърган бял шоколад и филирани бадеми.
  15. Най-отгоре декорирайте с ягоди.
  16. Охладете десерта за няколко часа в хладилник. 

Добър апетит с този лек и много вкусен десерт!



Няма коментари:

Публикуване на коментар