Необходими продукти за 3 чаши от коняк:
250 мл. течна животинска сметана от 35% за разбиване
(Аз използвах течна сметана "Сваля" от маг. Березка)
(сметаната трябва да е много добре охладена в хладилник, поне около
5 часа)
8 -10 средно големи ягоди
1 голяма с.л. какао
5 с.л. пудра захар
3-6-9 ягоди от ягодово сладко
3 - 4 с.л. настърган бял шоколад
Филирани бадеми
2 какаови бисквити от едната страна с шоколад (Аз използвах Амелия)
1 ванилия
Няколко капки аромат на ром
Начин на приготвяне:
- Измитите ягоди ги направете на пюре с помоща на пасатор.
- Прибавете 2 с.л. пудра захар и разбъркайте добре.
- Разбийте сметаната заедно с 3 с.л. пудра захар докато стане на пухкава пяна. Най-напред разбивайте на по-ниска степен около 2 мин. После увеличете на най-висока степен и разбивайте още около 3-4 мин. Внимавайте да не се пресече сметаната.
- Разделете сметановата смес на две.
- Към едната половина от пухкавата смес прибавете 1 с.л. хубаво, тъмно какао. Разбъркайте отдолу нагоре внимателно до пълното разбъркване на какаото.
- Подгответе 3 чаши.
- На дъното на всяка сложете по малко от ягодовото сорбе. Използвайте само половината от сорбето.
- Разпределете бялата сметанова смес в 3-те чаши.
- Начупете бисквитите и ги разпределете в 3-те чаши, като поредните парченцата вертикално.
- Разпределете останалата част от ягодовото сорбе.
- Сложете 1, 2 или 3 ягоди от ягодово сладко.
- Разпределете какаовата сметана в 3-те чашки.
- Поръсете със смлени орехови или бадемови ядки.
- Отгоре поръсете с настърган бял шоколад и филирани бадеми.
- Най-отгоре декорирайте с ягоди.
- Охладете десерта за няколко часа в хладилник.
Добър апетит с този лек и много вкусен десерт!
Няма коментари:
Публикуване на коментар