събота, 20 октомври 2018 г.

Scottish biscuits - Шотландски бисквитки



Необходими продукти :

100 гр. Кристална захар 
200 гр. Масло
300 гр. Пшенично брашно
Или:
100 гр. Оризово брашно или царевично нишесте + 200 гр. Пшенично брашно
Щипка сол
1 - 2 пакетчета ванилия или 1 ч.л. ванилия 

Начин на приготвяне:

1. Разбийте добре маслото, което е омекнало на стайна температура със захарта, щипката сол и ванилията.

2. Прибавете пресятото брашно на два или три пъти към маслото и захарта.

3. Може сместта да стане на трохи. Това да не ви безпокои. Извадете я върху хартия за печене или набрашнена повърхност. Омесете хубаво, гладко тесто. 

По желание може да престои в прозрачно фолио около 30 мин до 1 час в хладилник. После го разточете на кора с дебела 1 см. и оформете бисквитките с желана форма - кръгчета, правоъгълничета, квадратчета и т.н.

А може просто веднага след омесването да разстелите тестото в тавичка с размери така, че тестото да бъде с дебелина около 1 см. 

4. Нарежете тестото на правоъгълничета или квадратчета, надупчете  бисквитките с вилица или някаква тънка пръчица за да не се надуят.

5. Изпечете бисквитките в предварително загрята фурна на 150 °С докато краищата им порозовеят около 50 ÷ 60 мин. Или на 170 °С 25 - 30 мин. Важното е краищата да са леко розови.

6. Извадете ги от фурната и ги оставете да изстинат, ако са на формички.
Ако са в тавичка, разрежете  тестото по вече оформените контури на правоъгълничета или квадратчета и ги оставете да изстинат.

Могат да се съхраняват в метална или стъклена кутия.








Няма коментари:

Публикуване на коментар