неделя, 6 декември 2020 г.

Пухкав нишестян крем с яйца


1 пакетче нишесте
600 мл. Прясно мляко 
2 ванилии
2 яйца
Бучка масло
Шоколад парчета и захарни цветни топчета за декорация 
1 бучка масло



Начин на приготвяне :
=====================

  1. Разтворете нишестето в 100 гр. Вода или прясно мляко.
  2. Затоплете млякото, прибавете захарта и бавно прибавете разтвореното нишесте. 
  3. Разделете яйцата на жълтъци и белтъци.
  4. Прибавете един по един жълтъците.
  5. Разбийте добре белтъците. 
  6. Отстранете крема и внимателно прибавете разбитите белтъци.
  7. Прибавете бучка масло и разбъркайте да се поеме.
  8. Декорирайте по желание. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар