четвъртък, 22 февруари 2018 г.

Шоколадов крем "Фантазия"



Необходими продукти за 4 десертни чаши:
=======================================

250 гр. Маскарпоне 
200 гр. Квасена сметана
2 - 3 с.л. пудра захар
3 с.л. тъмно какао над 22%
1 пакет ванилия
1 с.л. ароматен алкохол - ром, ликьор или Бейлис, а може и 1 ампулка ром 
100 гр. Бял шоколад
Няколко бишкоти или бисквити с шоколадов чипс
50-60 гр. Орехи
20-30 гр. Филирани бадеми
Малко шоколадов чипс за декорация
1 кафява чаша кафе или прясно мляко
Пурички, дребни бисквитки за украса

Начин на приготвяне:
====================

1. Разбийте добре сметаната със захарта.
2. Прибавете маскарпонето, пресятото какао, ванилията и ароматния алкохол (или аромат ром).
3. Рабъркайте или разбийте добре с миксер всички съставки.
4. Изсипете на дъното на всяка чашка (купичка), в която ще сервирате десерта 2 - 3 с.л. от крема. Поръсете с филирани бадеми и няколко нарязани на дребно орехчета.
5. Нарежете или начупете на две бишкотите като ги потопите в кафето или млякото. Ако нямате бишкоти, може да използвате по 1 бисквита с шокочипс, която също трябва да потопите в кафето или прясното мляко. Сложете ги върху ядките.
6. Нанесете и разпределете по равно останалия крем върху бисквитките (бишкотите).
7. Настържете на едро ренде бял шоколад, който с помощта на лъжичка потърсете върху крема. Поръсете малко филирани бадеми и няколко нарязани на дребно орехи. Поръсете малко шоколадов чипс по средата на всяка чашка.
8. Декорирайте с пурички (дребни ефектни бисквитки).
9. Оставете в хладилник да стегне за 1 - 2 часа, преди консумация.


Добър апетит! Да ви е вкусно и приятно!



Няма коментари:

Публикуване на коментар