-------------------------------------
3 ябълки
1 с. л. канела
1 с. л. Кафява захар на кристали
300 гр. Брашно (1 1/2 ч.ч.)
200 гр. Бяла кристална захар (1 ч.ч.)
100 гр. Орехи (1/2 ч.ч.) накълцани (нарязани) с нож (1/2ч.ч.)
2 яйца
1/2 портокал - сокът
100 мл. Олио (масло, зехтин)
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
2 прахчета ванилия
Малко едро нарязани орехи за поръсване отгоре
Начин на приготвяне
------------------------------------
Обелете и почистени от семките ябълките. Нарежете ги на кубчета. Поръсете ги с канелата.
Пресейте брашното и добавете бялата захар, солта и бакпулвера.
В друг съд разбийте яйцата, олиото, сока от 1/2 портокал, ванилията.
Към сухата смес прибавете течните съставки и рабъркайте добре. Накрая прибавете средно нарязаните орехи.
На дъното на съд за печене, който е намазан с мазнина изсипете половината от сместа. Поръсете половината от ябълките. Върху тях изсипете останалото тесто, а върху него и останалите ябълки. Върху тях поръсете кристалната кафява захар и едро нарязаните орехи.
Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса по Целзий за 1 час или 50 мин. (Докато се зачерви).
Може да сервирате пая с разбита сметана или някакъв друг подобен крем или сладолед.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар