понеделник, 13 март 2017 г.

Ябълков пай

Необходими продукти
-------------------------------------
3 ябълки 
1 с. л. канела
1 с. л. Кафява захар на кристали
300 гр. Брашно (1 1/2 ч.ч.)
200 гр. Бяла кристална захар (1 ч.ч.)
100 гр. Орехи (1/2 ч.ч.) накълцани (нарязани) с нож (1/2ч.ч.)
2 яйца
1 портокал (сокът от него)
100 мл. Олио (масло, зехтин)
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
2 прахчета ванилия 
Малко едро нарязани орехи за поръсване отгоре




Начин на приготвяне
------------------------------------
Обелете и почистени от семките ябълките. Нарежете ги на кубчета. Поръсете ги с канелата.

Пресейте брашното и добавете бялата зарах, солта и бакпулвера.

В друг съд разбийте яйцата, олиото, сока от портокал, ванилията. 

Към сухата смес прибавете течните съставки и рабъркайте добре. Накрая прибавете средно нарязаните орехи.

На дъното на съд за печене, който е намазан с мазнина изсипете половината от сместа. Поръсете половината от ябълките. Върху тях изсипете останалото тесто, а върху него и останалите ябълки. Върху тях поръсете кристалната кафява захар и едро нарязаните орехи.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса по Целзий за 1 час или 50 мин. (Докато се зачерви).

Може да сервирате пая с разбита сметана или някакъв друг подобен крем или сладолед. 

Добър апетит!



Няма коментари:

Публикуване на коментар