четвъртък, 10 март 2016 г.

Крем с маскарпоне, сметана и бисквити с шоколадов чипс



Продукти:

- Маскарпоне - 250 гр.
- Течна сметана - 100 мл.
- 3 с.л. какао - белгийско (в случая)
- 3 с.л. захар - кристална
- няколко капки ароматен алкохол
- 4 с.л. смлени орехи
- Шоколад настърган - 50 гр.
- 5 бисквити - натопени в млякото
- малко прясно мляко за бисквитите




Течната сметана със захарта разбивате с миксер докато се сгъсти. Към сместта прибавяте какаото, няколко капки ароматен алкохол и шолада. Разбивате докато стане хубава гъста и пухкава смес. Към нея прибавяте постепенно маскарпонето без да бъркате с миксер - на ръка. Груба грешка е да разбивате маскарпонето с миксер. Пресича се и се втечнява. Накарая добавяте половината от орехите и шоколада, които размесвате добре. Във всяка купичка (4 или 5 в зависимост от купичките) слагате на дъното малко от сместта. Потапяте бисквитка в прясно мляко и отгоре отново добавяте от сместта. Декорирате с останалия натърган шоколад и смлени орехи. Използвайте лъжичка за шоколада за да не се разтопи.

















Добър апетит!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар