Продукти:
200 гр. ориз
1 л. прясно мляко
600 гр. вода
6 големи с.л. захар
2 ванилии
щипка сол
Канела за поръсване
Начин на приготвяне:
Във вряща вода слагате щипка сол и добре измития ориз. Варите докато оризът се свари. Като отвреме на време бъркате. Когато водата изври е необходимо почти непрекъснато бъркане. През това време сварявате млякото. Към свареният ориз прибавете постепенно млякото. Бъркайте почти непрекъснато за да не загори. Когато сместа се сгъсти прибавете захарта и ванилията. Варете ощехмалко, като не спирате да бъркате. Изключете котлона и разсипете млякото с ориза в малки купички или шолички. Десертът се консумира напълно охладен.
Ако желаете, може да поръсите млякото с ориз отгоре с канела.
1 л. прясно мляко
600 гр. вода
6 големи с.л. захар
2 ванилии
щипка сол
Канела за поръсване
Начин на приготвяне:
Във вряща вода слагате щипка сол и добре измития ориз. Варите докато оризът се свари. Като отвреме на време бъркате. Когато водата изври е необходимо почти непрекъснато бъркане. През това време сварявате млякото. Към свареният ориз прибавете постепенно млякото. Бъркайте почти непрекъснато за да не загори. Когато сместа се сгъсти прибавете захарта и ванилията. Варете ощехмалко, като не спирате да бъркате. Изключете котлона и разсипете млякото с ориза в малки купички или шолички. Десертът се консумира напълно охладен.
Ако желаете, може да поръсите млякото с ориз отгоре с канела.
Няма коментари:
Публикуване на коментар